• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Uprava policije da javno obrazloži zabranu skupova na Cetinju

Liberalna partija zahtijeva od Uprave policije Crne Gore da javnosti obrazloži zašto je i pod kakvim uticajima odbila da odobri održavanje dva procrnogorska skupa na Cetinju, posljednji koji je najavio Crnogorski pokret i ranije Nvo Crnogorska kulturna mreža. Zakon o javnim okupljanjima jasno dozvoljava svako okpljanje bez ikakve dozvole osim ukoliko postoji izvjesna opasnost, koju je ovdje teško uočiti.

Uprava policije, koja mirno već mjesecima posmatra okupljana i narušavanje javnog reda i mira od strane SPC u crnogorskim gradovima, bez ikakvih dozvola, po sopstvenom priznanju, nije nikada našla za shodno da ne odobri neki od takvih skupova uprkos velikom riziku i po učesnike i po ostale građane. Ostaje nejasno zašto su onda skupovi onih koji drugačije misle na Cetinju ostali neodobreni i da li predstavljalju prijetnju za javni red i mir te ko su ti koji prijete javnoj bezbijednosti u slučaju organizovanja crnogorskih skupova? Bez obrazloženja, koja su izostala u oba slučaja na Cetinju, Uprava policije može nas dovesti u situaciju da svako nagađa i kreira svoju stvarnost te da zloupotrebljava ovakav stav policije protiv Crne Gore i crnogorskih pokreta i organizacija u nastavku obračuna sa našom državom.

Država Crna Gora mora ostati čvrsto na kursu pravne države i vladavine prava, zakoni i pravila jednaki su za sve u svakom slučaju i u  svaoj situaciji bez diskriminacije bilo koga bez obzira na bilo kakvu pripadnost.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me