• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Vlada da povuče ambasadora iz BG, narod CG pokazao razum

Liberalna partija oštro osuđuje još jedan vandalski napad uperen protiv Crne Gore, dijaloga i mira.  Nedopustivo je i ne smije da se događa u jednoj prijateljskoj i državi koja se smatra bratskom,da se bez ikakve intervencije nadležnih organa i reakcija države Srbije ponovo spaljuje crnogorska zastava u strogom centru Beograda na crnogorskoj ambasadi koja se napada bez ikakve zaštite.

Sa žaljenjem konstatujemo da nikakvi apeli niti upozorenja ni note nijesu urodila plodom pa se nažalost moraju preuzeti i krajnje mjere. Vlada Crne Gore mora povući ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića iz Beograda i uložiti snažan demarš državi Srbiji.

Pitanje je da li bi se ovakav skandal i napad ikada mogao dogoditi ambasadi i zastavi Srbije u Podgorici, koja nikada nije imala ni najmanje neprijatnosti niti probleme u sred Podgorice, uprkos raznim krizama i tenzijama.

Posebno je bolan slučaj,vjerovatno nezabilježen u istoriji svijeta, da su crnogorski poslanici, prema tome državni funkcioneri Crne Gore, Milutin Đukanović i Milan Knežević učestovali u napadima na ambasadu Crne Gore i spaljivanju zastave svoje matične države u Beogradu. Takvo ponašanje mora da bude tretirano oštrim sankcijama kako bi se spriječilo ponižavanje Crne Gore od strane njenih najviših funkcionera, poslanika.

Najbolja poruka za sve to mračnjaštvo i srednjovjekovnu svijest koja doživljava poraz jeste mirna i miroljubiva rekacija Crne Gore i njenog naroda, koji je nekoliko dana slavio zajedno Novu godinu. Desetine hiljada ljudi na trgovima Crne Gore slavile su sa gostima zajedništvo, duh veselja, tolerancije i razuma, i poslali poruku da nema ništa od nasilja, mržnje i agresije koja se nameće već neko vrijeme,sa ranije poznatih adresa.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me