• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Odoljela je crnogorska zastava mnogim silama, pa će i ostrašćenima u Beogradu

Liberalna partija poziva Ministarstvo vanjskih poslova da hitno reaguje povodom agresivnih napada ostrašćene desnice, fizički i raznim pirotehničkim sredstvima, na crnogorsku ambasadu u inače kosmopolitskom Beogradu kao i na pokušaje spaljivanja zastave na istoj, bez ikakve reakcije zvaničnih organa reda države domaćina. Uz poruke mržnje koje su se čule i pozive na sukobe i nestanak Crne Gore, sami napad na teritoriju Crne Gore, što ambasada po svim međunarodnim standardima jeste, bio bi dovoljan razlog da se uputi najoštrija nota i upozorenje Beogradu i njihovom ambasadoru u Podgorici. Ako to izostane, crnogorska diplomatija gubi svaki svoj smisao.

Liberalna partija poručuje onima koji su pokušali da izvedu ovaj militantni čin da su Crna Gora i njena zastava odoljele mnogim silama kroz vjekove, a crnogorska zastava ostala da se vijori slobodno, dok su svi oni pali u zaborav. Pa će tako ostati i nakon ovog napada i pokušaja spaljivanja u Beogradu, dok je njihovo mjesto na otpadu istorije već obezbijeđeno.

Treba se sjetiti sa kakvim su elanom, od istih onih koji danas podržavaju takvu ostrašćenost i mržnju, nedavno proganjane i linčovane crnogorske diplomate zbog privatnih komentara na društvenim mrežama i ambasadori koji nijesu ćutali na takvu hajku. Pisanje na internetu proglašeno je zločinom mržnje i nasiljem, dok se fizički napad na ambasadu, pokušaj spljivanja zastave i zgrade kao i poziv radikalne desnice na rušenje susjedne države pokušava opravdati. Mora biti svakome jasno da takve manipulacije više nikada neće proći, te godine su odavno za nama a Crna Gora nije ničija metla niti poligon za šovinističke igrarije.

PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me