• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Veliki uspjeh za liberale i Crnu Goru: LP punopravni član ALDE evropskog liberalnog saveza

Andrija Popovic i Hans Van Balen lider ALDE

Liberalna partija Crne Gore primljena je u punopravno članstvo ALDE saveza liberala i demokrata Evrope na 40. kongresu koji se danas održava u Atini. Ovo je veliki uspjeh za Liberalnu partiju i za Crnu Goru na njenom evropskom putu. Savez koji okuplja preko 60 liberalnih stranaka, sedam premijera i 15 vlada država Evrope, prihvatio je apsolutnom podrškom zahtjev za članstvo LPCG u ovu moćnu političku asocijaciju. Zato ovo jeste priznanje politici koju vodi Liberalna partija i njeno rukovodstvo i podrška za dalje jačanje liberalizma u Crnoj Gori koja je danas na Kongresu otvoreno iskazana.

Delegaciju Liberalne partije sa liderom Andrijom Popovićem na čelu, predstavljaju i međunarodna sekretarka Satka Hajdarpašić i portparol Ammar Borančić. Oni su danas u Atini predstavili Liberalnu partiju koja je već pet godina pridruženi član ALDE ali i punopravni član Liberalne Internacionale. Delegati Kongresa analizirali su položaj LP u crnogorskoj vladajućoj većini kao i značaj liberalne politike za ubrzane reforme i perspektive članstva Crne Gore u EU u narednom periodu.

Kongres evropskih liberala otvorio je predsjednik i poslanik EP Hans Van Balen, dok će delegatima obratiti i premijer Luksemburga Havijer Betel ali i nova potpredsjednica Evropske komisije i komesarka Margaret Vestager. Govoriće i komesarke Evropske komisije Violeta Bulc i Vera Jurova, čija je uloga od velikog značaja za dalje korake Crne Gore na evropskom putu i u evrointegracijama.

PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me