• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Čestitka Liberalne partije, 13. jul Dan državnosti

Građanima i građankama Crne Gore i crnogorske dijaspore čestitamo 13. jul Dan državnosti i antifašističkog ustanka crnogorskog naroda. Sloboda i otpor tiraniji zajedničko su obilježje svakog velikog događaja u crnogorskoj istoriji i atributi koji su duboko ugrađeni u temelje ove države i koji garantuju i njenu vječnost i suverenost njenog naroda. Svoju nezavisnost Crna Gora nije dobila već izborila velikim pregalaštvom i 1878. i 1941. ali i 2006. godine. Zato ovaj datum simboliše velike prekretnice za crnogorski narod i okuplja  Crnu Goru.

Ova dostignuća daju za pravo jednom, po broju, malom narodu, da danas ponovo zauzima svoje mjesto među velikim narodima i modernim državama Evrope, za bolji kvalitet života i napredak svakog građanina i gradeći čisto i slobodno nasljeđe koje moramo ostaviti novim generacijama. Raduje i to što i pokoljenja na kojima Crna Gora ostaje jesu svjesni tradicije svoji predaka, borbe za čast, pravo i sopstvo, i što sa takvom bakljom slobode danas koračaju ka slobodnom i otvorenom društvu đe se jedino nalazi život dostojan čovjeka.

Duh 13. jula je duh građanske Crne Gore i duh svakog njenog čovjeka i zato ona jeste zajednički dom i mjesto za ovo i buduća neka pokoljenja.

Andrija Popović,

Predsjednik Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me