• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Slobodan Franeta na Prestižnoj liderskoj Akademiji Frensisa Fukujame

Slobodan Franeta, član predsjedništva Liberalne partije i Mladih Liberala, uspješno je završio Prestižnu lidersku Akademiju za razvoj mladih lidera.  Ovom Akademijom rukovodi svjetski poznati i uvaženi profesor međunarodne politike i ekonomije Frensis Fukujama.

Akademija profesora Fukujame održana je u po prvi put u Podgorici na Ekonomskom fakultetu, a Slobodan Franeta je bio jedan od samo 20 polaznika prestižne akademije iz zemalja Zapadnog Balkana, SAD, Gvatemale, Gruzije, Jordana.

Budući lideri su na Akademiji razvijali vještine kreiranja i usvajanja javnih politika, rješavanja društvenih problema i izazova u daljem radu u društvenom i političkom životu. Oni su analizirali i strateške projekte države te njihov dalji razvoj i uticaj na investicije i napredak ekonomije i finansija Crne Gore. Sa Fukujamom su radili i na projekcijama puta Crne Gore u EU i uvećavanja benifita od članstva u NATO i druge međunarodne organizacije.

Na Akademiji su osim Frensisa Fukujame predavači bili i Elena Panaritisis, stručnjak Svjetske banke za privatizaciju u strukturalni razvoj i bivša poslanica iz Grčke kao i američki profesor Kent Viver. Akademija je realizovana uz podršku CDT, Ekonomskog fakulteta, Univerziteta Stanford, Njemačkog Maršal fonda iz SAD. Frensis Fukujama, prilikom posjete Crnoj Gori susreo se i sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem ali i drugim zvaničnicima.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me