• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP povukla amandman na Zakon o unutrašnjoj trgovini

Kako je ambicija amandmana poslanika Liberalne partije Andrije Popovića na Prijedlog Zakona o izmjenama zakona o unutrašnjoj trgovini,koji je u fazi skupštinskog usvajanja,povodom zabrane rada neđeljom i za dane državnih i drugih praznika, bila da se zaštite poslovne djelatnosti sezonskog karaktera koje traju samo nekoliko mjeseci godišnje i od koje u Crnoj  Gori i veliki dio stanovništva i živi. Ovđe se prije svega misli na suvenirnice, štandove,vitrine sa sladoledima, pićem i slična ponuda za turiste.

Vlada koja je formalno odbila ovaj amandman, naknadnim  je izmjenama Zakona kroz izuzetke, ovaj prijedlog praktično prihvatila i on je postao sastavni dio Prijedloga Zakona o unutrašnjoj trgovini .  Dakle, nove izmjene Vlade CG kroz njihove amandmane suštinski su prihvatanje amandmana Liberalne partije,zbog toga ga je poslanik Popović povukao iz skupštinske procedure.

Najvažnije je da se po Zakonu o radu, mora obezbijediti i zarada zaposlenima koji će raditi u izuzetim trgovinama neđeljom ili državnim praznicima, posebno u dijelu uvećanja dnevnice zaposlenom na taj dan od 150 procenata. Isto tako, radnicima se mora sedmično nadoknaditi slobodan dan, a posebno će biti važna uloga inspekcija u sprovođenju ovih mjera.

PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me