• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP uputila čestitke, evropski liberali imaju najveći rast na izborima

Popovic i Hans van Balen, lider ALDE
Popović i Hans Van Balen, lider ALDE Party

Presjednik Liberalne partije Andrija Popović uputio je čestitke ALDE savezu liberala Evrope i predsjedniku Hans Van Balenu, povodom sjajnog izbornog rezultata liberala na izborima za Evropski parlament. ALDE savez evropskih liberala, čiji je član i LPCG, zabilježila je najveći rast na ovim izborima, dok su druge najveće grupacije u velikom padu. Liberali su osvojili čak 108 poslaničkih mjesta što je rast od 39 u odnosu na prosle izbore.

"Uvjeren sam da je ovakav rast liberalnih i snaga centra veoma pozitivna poruka Evropi, u trenutku dok tradicionalne partije, konzervativci i socijaldemokrate bilježe značajan pad, a ALDE ostaje najsnažnije mjesto odbrane slobodnog društva i pojedinca. Očekujem zato da ALDE bude i dio nove većine u Evropskom parlamentu i da liberali u narednom mandatu preuzmu najodgovornije političke funkcije u Evropskoj Uniji, na zadovoljstvo svih nas." naveo je Popović u čestitki.

On je naveo i da će Crna Gora imati velike koristi od ovakvih izbornih rezultata i da će u mandatu nove Evropske komisije postati član EU. "LPCG kao članica ALDE iz države koja se nalazi pred vratima EU kao najrealniji sljedeći kandidat za članstvo u EU, izražava vjeru da će nova Evropska komisija i drugi organi EU biti inkluzivni i otvoreni za snažniju sradnju i nastavak demokratskih i liberalnih reformi u svakoj državi Evrope, posebno državama koje su na putu članstva u EU."

PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me