• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP svečano obilježila 21. maj, GO podržao Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Liberalna partija je povodom Dana nezavisnosti Crne Gore održala svečanu sjednicu Glavnog odbora u Kotoru, kojom je presjedavao predsjednik Andrija Popović. Na sjednici je iskazano zadovoljstvo postignutim rezultatima države u proteklih 13 godina od obnove nezavisnosti. Crna Gora je danas stabilna, multietnička i demokratska država, snažnog ekonomskog razvoja i bitno ojačanih državnih institucija i organa.

Liberalna partija je na sjednici Glavnog odbora iskazala podršku predloženom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti koji je nedavno usvojila Vlada. Ovim zakonom građanski koncept sekularne države dobija punu afirmaciju uz potpuno uvažavanje vjerskih prava i obaveza svih.

Iskoraci u poboljšanju socijalno-ekonomske situacije ohrabruju a ogledaju se kroz dalje povećanje minimalne zarade koja će od 1. jula iznositi 222e, ali i minimalnih penzija što je poseban zahtjev Liberalne partije, kao i plata u javnom sektoru,posebno prosvjeti i zdravstvu.

Nakon održane sjednice, rukovodstvo LP sa članstvom i simpatizerima položili su vijenac na spomenik palim borcima NOR-a u Parku slobode u Kotoru i povodom Dana nezavisnosti odali počast palim za slobodu i za slobodnu Crnu Goru.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me