• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Čestitka Liberalne partije povodom Dana nezavisnosti Crne Gore 21. maja

Građanima i građankama Crne Gore srdačno čestitam 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore. Jedan od najznačajnijih datuma moderne crnogorske istorije kada smo svi zajedno potvrdili da se sloboda može izboriti, ne samo puškom, već i perom, demokratijom i voljom slobodnih ljudi, udario je snažne i održive temelje građanske i moderne države.

Od obnove državnosti slavimo 13 godina, na kojih imamo za što biti ponosni. Crna Gora je danas članica NATO alijanse najmoćnijih demokratija svijeta, u predvoriju Evropske unije kao sljedeća članica, država multietničkog sklada i sloge raličitih kultura i tradicija koji smo očuvali. Postignuti su značajni i socijalni i ekonomski iskoraci, pa danas građani imaju bolje prilike za kvalitetan život, otvorene granice i povezanost sa Evropom i svijetom ali i velike iskorake u ekonomskom standardu u odnosu na period prije obnove državnosti.

Naravno, čeka nas još mnogo posla koji zahtijeva zajedničke i složne napore svih društvenih, ekonomskih, političkih i drugih aktera. Dokazali smo da Crna Gora ima kapacitet da zajednički napravi, za malu državu, velike stvari, i uvjeren sam da će vrijeme pred nama potvrditi našu zrelost i spremnost da se suočimo sa budućnošću.

Da je vječna Crna Gora!

 

Liberalna partija Crne Gore

Predsjednik,

Anadrija Popović


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me