• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Kotor: Bivša vlast najveća sramota Kotora od kad grad postoji

Nijedna stvar ne biva bez uzroka nego je sve s razlogom i po nuždi.

Svojim djelovanjem, sada bivši, predsjednik Opštine Kotor izgubio je povjerenje konstituienata vlasti. Njegovi prijedlozi odluka ne dobijaju podršku odbornika, sjednice Skupštine Opštine Kotor se ne održavaju.

Ovakav “sklad“ u koalicionoj vlasti uzrokuje pokretanje inicijative od strane odborničkog kluba SDP, jednog konstituitenta vlasti, za izglasavanje nepovjerenja predsjedniku Opštine, koaj je prihvaćena od opozicionih odbornika.

Koaliciona vlast bez kapaciteta da održi sjednicu skupštine izlazi na ulicu bezuspješno tražeći podršku građana.

Kako neki ljudi ne vole da misle, a žele da imaju svoje mišljenje, izlaze  na ulicu dajući podršku vlasti koja je nanijela jednu od najvećih sramota gradu u dva milenijuma njegovog bitisanja. Predsjednik kojem zakon nije gospodar, a vlast nije potčinjena zakonu, dvogodišnjim djelovanjem doprinijela je da Kotor izgubi poslovnu sposobnost, ne može raspolagati svojim sredstvima. Stavljen je pod starateljstvo. Zna se kome se uvodi starateljstvo. U Kotoru su mnogi boravili, vladali i vlast gubili, ali nikada nije bio u ovakvoj situaciji da ne može raspolagati svojiom sredstvima.

Kako u sportu tim koji gubi, bez obzira na kvalitet igrača sa kojim raspolaže, mijenja trenera, tako i u životu kad su pogubni rezultati jedne vlasti. predsjednik koji je personifikacija  vlasti snosi posljedice, što je slučaj i u Kotoru.

Pokušaj jedne grupe građana da svojim neartikulisanim ponašanjem omete održavanja sjednice Skupštine Opštine Kotor narušio je vjerovanje da je Kotor iskoračio u demokratskom i kulturnom pogledu u odnosu na druge.

Podržavaoci predsjednika Opštine i ove kotorske koalicione vlasti, svjesni da dobrim govorom ne mogu zamračiti rđava djela, nijesu prisustvovali sjednici Skupštine Opštine, već spas potražiše na ulici, kao što rade na državnom nivou znajući da se dobra djela ne mogu zatrijeti klevetnim govorom pa su Parlament zamijenili ulicom..

Gubljenje povjerenja predsjednika Opstine kod onih koji su ga i izabrali uzrok je pokretanja inicijative za razrješenje, a razrješenje i promjena vlasti je razlog i nužda, da se ne bi napravila viša šteta.

Opštinski odbor Liberalne partije Kotor,

Predsjednik i odbornik, Vido Drašković


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me