• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Čestitka Liberalne partije povodom Dana Opštine Bar

Građanima i građankama Bar, predśedniku Opštine Dušanu Račeviću, predśednici Skupštine Opštine Mileni Božović i odbornicima u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore čestitam 24. novembar Dan Opštine Bar.

Grad Bar je najljepše lice Crne Gore, njenje istorije, tradicije, ali i njene moderne državnosti i budućnosti. Građansko društvo, bogatstvo različitosti i crnogorska državnost vrijednosti su koje nam je Bar sačuvao u podnožiju svete planine Rumije i koje su danas zajednička vrijednost. Uprkos svim pokušajima uzrpacije, okupacije i razdora, Bar i njegov narod nijesu posustali, ni 1042. kada smo utemeljili put državnosti, ni 1945. kada su oslobodili svoj grad od fašizma ali ni u modernoj istoriji kraja prošlog vijeka i 2006. godine.

Potencijali i bogatstvo Bara oličeni su i u njegovoj prirodi, privredi i turizmu. Grad starih maslina, ulja, voća i organskih proizvoda ali i grad modernog turizma i ponude koja je konkurentna u regionu i Evropi, ima zašto biti ponosan i njegovi građani imaju zašto biti optimistični. Kvalitetnom valorizacijom svih tih potencijala i dugoročnim planom održivog razvoja i očuvanja resursa i životne sredine uz nesmetan razvoj grada, zajednički možemo doprinijeti poboljšanju kvaliteta života svih građana.

Andrija Popović,

Predśednik Liberalne partije Crne Gore


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me