• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Oštro sankcionisati bahatost zvaničnika Vlade i izazivanje udesa službenim vozilom

U vezi saobraćajnog udesa u kojem je učestvovao visoki službenik Vlade Crne Gore smatramo neophodnim uputiti nekoliko pitanja MUP-u, Upravi policije i samoj Vladi Crne Gore. Na vo­zi­lu kojim je upravljao Nikola Kandić i koje je učestvovalo u saobraćajnoj nesreći kod Palade su sa pred­nje stra­ne bi­le upa­lje­ne „blje­ska­li­ce“, ko­je mo­gu da ko­ri­ste sa­mo šti­će­ne lič­no­sti. Kandić Nikola nije štićena ličnost pa nema pravo da koristi na vozilu cr­ve­no-pla­va blje­ska­ju­ća svje­tla, ili možda jeste štićena ličnost. Obzirom ko je sve u “oslobođenoj Crnoj Gori” postao štićena ličnost ne bi bilo nemoguće da i navedeni javni funkcioner pored enormno visoke plate i službenog merecedesa dobije i status štićene ličnosti. Zato pitamo Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va (MUP) da li je Kandić Nikola šti­će­na lič­nost, te da mu sto­ga pri­pa­da pra­vo ko­ri­šće­nja ro­ta­ci­o­nih sred­sta­va na vo­zi­lu?

Nastavi sa čitanjem

Vaskršnja čestitka Liberalne partije CG

Svim građanima i građankama pravoslavne vjeroispovijesti kao i onima koji slave Vaskrs prema julijanskom kalendaru, svještenstvu Crnogorske pravoslavne crkve kao i svještenstvu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, u svoje lično i u ime Liberalne partije, srdačno čestitam ovaj veliki hrišćanski praznik.

Nastavi sa čitanjem

Preminuo predsjednik ALDE liberala Evrope Van Balen: Veliki borac za liberalizam

Predsjednik ALDE saveza liberala Evrope Hans Van Balen preminuo je u 60 godini života. Van Balen bio je veliki prijatelj Crne Gore koju je volio da posjećuje i divio se njenoj ljepoti ali i veliki borac za liberalizam i u regionu i Evropi ali i u svijetu. 

Iskreni i predani liberal, Hans je decenijama služio svojoj državi ali i međunarodnom liberalizmu kroz istaknutu političku karijeru. Bio je poslanik Parlamenta Holandije, poslanik Evropskog Parlamenta ali i predsjednik Liberalne Internacionale, čiji je počasni predsjednik ostao zbog svojih zasluga,  kao i predsjednik ALDE saveza liberala Evrope.

Političko i ljudsko nasljeđe i trag koji je Van Balen ostavio još dugo će biti smjernica cijeloj liberalnoj porodici i demokratskoj Evropi.

 

PR služba LPCG 

EPCG da olakša dužnicima plaćanje duga, građani na ivici opstanka

Pozivamo Bord direktora Elektroprivrede Crne Gore da u doba epidemije korona virusa nastoji da građane ne isključuje sa mreže i onemogućava im, ionako teške, uslove za život. Bila je dobra praksa bivšeg rukovodsta da zbog epidemije uvede razne olakšice za građane na ovu, praktično, osnovnu životnu potrebu za mnoge porodice. Međutim, sada se veliki broj građana javlja Liberalnoj partiji sa pritužbom da se cijelim porodicama gasi struja zbog dugovanja na računu.

Nastavi sa čitanjem


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me