• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Raspustiti Skupštinu, ovo ne pripada Crnoj Gori, razumu i građanima

PressLPCG

Liberali snažno osuđuju današnja dešavanja u Skupštini Crne Gore i jasno odbacujemo takav način vođenja politike, agresivni i militantan, koji ne pripada ni parlamentarizmu ni Crnoj Gori niti bilo kojem razumnom građaninu.

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović i ranije je pozvao da se Skupština raspusti i hitno raspišu parlamentarni izbori jer je ovakvo stanje nepodnošljivo i ostavlja teške posljedice po normalan život građana Crne Gore. Osim što nebrojeni a vrlo važni zakoni čekaju u proceduri i hendikepiraju privredu, ekonomiju, zdravstvo, plašimo se da se ovo može loše odraziti i na imidž države naročito turizam u predstojećoj sezoni.

Skandalozno je ponašanje poslanika Demokratskog fronta i način na koji su dočekali gosta u Skupštini, ma ko god on bio i kako se god on zvao, nikad Crnogorci nijesu na takav način dočekivali goste, posebno predsjednika Vlade kojeg je Skupština i izglasala. Parlament Crne Gore koji je dugo bio uzor kulture političkog dijaloga i dostojanstva u regionu ali i šire, danas doživljava pokušaj potpunog ponižavanja. Ovakvo ponašanje narodnih predstavnika nezabilježeno je čak i u skupštinama i zborovima Stare Crne Gore i pripada nekim davno prošlim vremenima.

Jasno nam je da je sve ovo politički cirkus koji se zahuktao kao dio političke kampanje u cilju ubiranja sitnih političkih bodova ekstremističkog biračkog tijela. No, taj cirkus mora ostati u granicama osnovne kulture i ljudskog dostojanstva.

Najveće žrtve takvog, neodgovornog, ponašanja jesu sami građani Crne Gore preko čijih leđa određene političke grupacije vode partijske borbe i političke kampanje ne bi li se održali konkurentnima do izbora najavljenih u oktobru. Vjerujemo da će građani umjeti jasno da prepoznaju takve pojave i na izborima pošalju jasne poruke i pomognu ozdravljenju političke scene Crne Gore.

                                                                                                       

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me