• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Mladi Liberali: Borimo se za slobodno društvo bez tereta prošlosti

 

Dan nezavisnosti LPCG Kotor 2

Mladi Liberali žele da podsjete na 9. maj Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom sve mlade ljude i studente u Crnoj Gori i srdačno čestitaju građanima ovaj datum značajan za našu državu, Evropu i duh slobode.

Takvu slobodarsku svijest, građansku hrabrost i savjest koje su preduslov svakog napretka, mladi moraju da čuvaju i jačaju svojim snažnijim djelovanjem, racionalnim promišljanjem i  hrabrim zastupanjem onoga u što vjeruju. Obrazovan, samostalan i razuman pojedinac jedino može biti garant zdravog razvoja društva.

Takav pojedinac, mlad čovjek i student mora se suprotstavljati svim pošastima i retrogradnim pojavama  koje ugrožavaju sreću i stabilnost bilo kojeg građanina. Nacionalizam, šovinizam, klerikalizacija i populizam najveći su izazovi sa kojima se moramo suočiti i smjestiti ih nazad u prošlost đe zapravo i pripadaju. Demistifikacija prošlosti, dalje a naročito bliže, suočavanje sa sopstvenim greškama i mitovima, mora biti put ka izgradnji stabilne Crne Gore i Evrope.

Liberali žele društvo bez tereta prošlosti, ono u kojem će mladi ljudi kreirati ključne politike koje će danas utemeljiti Crnu Goru u kojoj ćemo svi zajedno sjutra živjeti. To je obaveza i pravo mladih ljudi. Ekonomski i socijalni progres, društvo udobno za sve građane, utemeljeno na sreći svakog pojedinca garantuje održiv razvoj, mir i sloboda za sve. Zajedno sa slobodnim građanima i evropskim prijateljima, liberali će se boriti za takvu Crnu Goru i takvu Evropu.

Mladi Liberali Crne Gore


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me