• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali Tivta: Sprema li se haos na izborima 17. aprila?

tivatmup

Liberali Tivta “Svjetionik sigurne luke” apeluju na građane i građanke da obrate posebnu pažnju na dokumenta koja, kako se navodi, šalje Ministarstvo unutrašnjih poslova a koja se tiču ostvarivanja njihovog biračkog prava na izborima u Tivtu. Pitanje je, da li je ovo uvod u haos koji bi se mogao desiti na dan izbora 17. aprila?

Zbunjujući i poluzvanični dokumenti stigli su na adrese ogromnog broja građana koji su se obratili Liberalnoj partiji zabrinuti za mogućnost ostvarivanja biračkog prava 17. aprila. Birači su, bez posebno navedenog razloga, nakon godina ostvarivanja biračkog prava premješteni da glasaju na druga izborna mjesta, dom su članovi njihovih porodica izmješteni na sasvim druga birališta.

Osim takvih nejasnoća, ostaje enigma da li su to uopšte zvanične i istinite informacije koje su građani primili na običnom listi papira bez bilo kakvog službenog obilježija, znaka pa čak i bez pečata i potpisa službenog organa i službenog lica.

Ako ova dokumenta nijesu validna, krucijalno je pitanje ko šalje takve dopise i sa kakvom namjerom želi da unese zabunu među građane Tivta? Ukoliko su dopisi zaista poslani od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, posebno zabrinjava neprofesionalnost i amaterizam ovog Ministarstva koje neodgovorno unosi dodatnu pometnju u samoj završnici izbornih aktivnosti u Tivtu. Opet se nameće pitanje, zašto?

Liberali Tivta apeluju na Ministarstvo unutrašnjih poslova ali i opštinske izborne organe da hitno preispitaju ovu pojavu i građanima ponude jasne odgovore. Apelujemo i na građane i građanke da se i dalje javljaju tivatskim liberalima „Svjetionik sigurne luke“ koji će biti sigurno utočište za zaštitu građanskih prava svakog pojedinca.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me