• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Osnovaćemo udruženje privrednika Tivta i omogućiti građanima pristup fondovima

boro4

Liberali Tivta “Svjetionik sigurne luke” lista broj 4., insistiraće na razvojno usmjerenom budžetu Opštine, shodno potrebama građana i građanki i privrednih subjekata. Raspodjela novca iz budžeta mora biti jasna i pravična prema svim korisnicima budžeta, a u skladu sa prijethodno definisanim kriterijumima.

Odbornici tivatskih liberala podržaće osnivanje Udruženja privrednika Opštine Tivat koji će, zajedno sa lokalnom samopravom, osmisliti privredni ambijent i raditi zajedno na smanjenju nezaposlenosti.  U saradnji sa privrednicima mora se formirati stručna služba lokalne uprave koja će pomagati privrednicima u pristupu investiciono-razvojnim fondovima.

Neohodno je upozoriti da je sadašnja raspodjela sredstava izuzetno nepovoljna prema malim i srednjim preduzetnicima na kojima Tivat počiva. Od odobrenih 64.3 miliona eura u 2015. godini, malim i srednjim preduzećima koja su uzela kredite od 4 do 10 hiljada eura pripalo je samo 5.5 miliona eura od ukupne navedene sume, dok je ostatak pripao velikim privrednim subjektima.

Odbornici liste „Svjetionik sigurne luke“ aktivno će raditi na tome da takvi problemi ostanu prošlost i da se svakom građaninu i građanki Tivta omogući pristup fondovima koji im pripadaju i pokretanje sopstvenog biznisa bez ikakvih barijera.

Jedino u saradnji sa građanima koje i predstavljamo, moguće je iznaći najkvalitetnije rješenje koje će zadovoljiti potrebe pojedinaca i društva i lokalne samouprave. Usavršavajući sebe i lokalnu upravu, usavršavamo i naš grad Tivat u smjeru boljeg kvaliteta života za sve njegove stanovnike.

Borislav Boro Samardžić,

Nosilac liste „Svjetionik sigurne luke - liberali Tivta“


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me