• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Popović-Vajgl: Liberali najnapredniji dio političke scene

VajglLP

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović susreo se danas u Skupštini, u ime kluba poslanika LP, HGI i Force, sa poslanikom Evropskog parlamenta iz ALDE grupe liberala, Ivom Vajglom.

Popović je kazao da je Vajgl uvijek bio veliki prijetelj Crne Gore i njenih liberala ali i snažan glas u Briselu koji pomaže snažniji reformski put naše države. Crna Gora je pred vratima NATO saveza, dobar dio puta evropskih integracija pređen je i godina pred nama, uprkos svim izazovima, mora intezivirati te procese, rekao je Popović.

Lider liberala upoznao je evropskog parlamentarca i o predstojećim izbornim aktivnostima u izbornoj godini ali i aktuelnoj političkoj situaciji u državi i u Skupštini Crne Gore. Oni su razgovarali i o perspektivama daljeg razvoja tih dešavanja.

Ocijenjeno je da su crnogorski liberali najprogresivniji dio političke scen i najotvoreniji prema reformama i građanima i njihovim slobodama.

Sastanku su prisustvovali i poslanici Genci Nimambegu i Ljeka Dragičević koji su Vajgla upoznali sa pozicijom manjinskih naroda u Crnoj Gori i njihovom doprinosu multikulturanoj i demokratskoj državi.

                                                                                    

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me