• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Na zahtjev liberala, sjednica skupštinskog Odbora za sport na bazenu u Kotoru

andrija

Na zahtjev poslanika Liberalne partije Andrije Popovića, jedna od narednih sjednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Skupštine Crne Gore, održaće se na zimskom bazenu u Kotoru, koji je otvoren 1984. godine i nalazi se u veoma lošem stanju. Cilj takve inicijative jeste da se snažnije skrene pažnja javnosti i nadležnih organa na velike probleme u kojima se već duže vrijeme nalazi crnogorski sport, posebno vodeni sportovi u kojima je Crna Gora šampion a nema skoro nikakvih uslova.

Sjednica će se održati na samom bazenu i posebno će se baviti infrastrukturnim problemima jednog od najvećih crnogorskih brendova- sporta.

Liberalna partija i ranije je uticala da se za obnovu kotorskog bazena izdvoje značajna ovogodišnja sredstva iz državnog budžeta,ali se proces rekonstrukcije mora hitno pokrenuti. Od posebne je važnosti i rasprava o početku izgradnje bazena u Tivtu, ali i u Baru, Bijelom Polju i konačnoj izgradnji zimskog bazena u Podgorici.

Nevjerovatno je da ovi gradovi, kao nosioci sportske sile Crne Gore u vaterpolu, nemaju zatvorene bazene i umjesto podsticaja najčešće su kamen o vratu mladih talenata.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me