• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Popović: Rezolucijom da se zaokruži period intenzivne NATO kampanje

Ulazak u NATO za Crnu Goru znači zaokruživanje suvereniteta, ostvarenog 21.maja 2006.godine, i poput tog datuma treba slaviti eventualni ulazak u Alijansu, kazao je predsjednik Liberalne partije LP Andrija Popović.

Predlog rezolucije o podršci integraciji Crne Gore u NATO, nalazi se u skupštinskoj proceduri, a o njemu će se poslanici izjasniti u septembru.

“Rezolucija o podršci NATO integracijama, na neki način je zaokruživanje intenzivne kampanje, naročito vladajuće koalicije, koja se vodila u ovoj godini, a prije toga je bila veoma niskog intenziteta”, rekao je Popović agenciji MINA.

On je kazao da bi, po saznanjima LP iz evropske liberalne porodice, odluka o pozivu u NATO mogla biti donijeta u trećoj dekadi oktobra, a ne kako je najavljivano krajem godine.

“Mogao bi biti ministarski sastanak, koji bi se održao u trećoj dekadi oktobra, to je nešto što smo mi dobili nezvanično od liberalnih evropskih krugova. Ne znamo koliko je to tačno, ali vjerujemo u to”, rekao je Popović.

On je ocijenio da ulazak u NATO za Crnu Goru znači zaokruživanje suvereniteta, ostvarenog 21.maja 2006.godine, navodeći da datum eventualnog ulaska treba slaviti poput tog datuma.

“NATO je jedini garant trajnog mira Crnoj Gori i Balkanu i velika bi bila čast biti u društvu 28 najprogrsivnijih država svijeta”, kazao je Popović.

On je naveo da će usvajanje rezolucije jasno pokazati koje političke snage ima Crna Gora na raspolaganju u predstojećim, kako je rekao, na neki način sudbonosnim danima, a ko su protivnici.

“Sportskom terminologojom rečeno, ovdje neće biti neriješenog rezultata”, poručio je Popović.

On nije isključio mogućnost amandmanskog djelovanja LP na tekst rezolucije.

mnnews.net


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me