• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Reagovanje OO Liberalne Partije Budva na izjavu predsjednika Opštine Budva Lazara Rađenovića

Nakon jučerašnje izjave predsjednika opštine Budva, gospodina Lazara Rađenovića, da neće inicirati uklanjanje ploče „srpskim oslobodiocima“ već da će o toj temi razgovarati sa građanima i političkim partijama pa nakon toga donijeti svoj konačan sud, mi u Liberalnoj partiji moramo ga podsjetiti na nekoliko činjenica.

Smatramo da ovo nije tema o kojoj bi trebale da se izjašnjavaju bilo koje većine ili manjine, političke partije ili koalicije, vjerske ili nacionalne zajednice, već o ovoj temi postoje fakti i činjenice koje smo čuli. Kao ozbiljna partija, koja nijednoj temi ne pristupa površno i ne vodi se kafanskim pričama, već to radimo veoma profesionalno, odgovorno i temeljito, mi smo na ovu temu organizovali okrugli sto i pozvali stručnjake, ugledne akademike, istoričare, istoričare-umjetnosti gdje su se mogli čuti argumenti i za i protiv. Na tom stručnom okruglom stolu uredno smo pozvali i predsjednika Lazara Rađenovića koji iz nekog razloga nije prisustvovao. Uz dužno poštovanje, mi nismo tražili ni očekivali od gospodina Lazara Rađenovića koji je po struci ekonomista da on delegira, da li je mjesto ploči tu ili nije ili opština Budva na čijem je čelu, već da zakonski ispoštuje proceduru i proslijedi nadležnom Ministarstvu kulture našu inicijativu o kojoj su se u Ministarstvu već izjasnili.

Hoće li se desiti, po ko zna koji put, da lokalna samouprava ima veću ingerenciju od Ministatrstva nadležnog za neki slučaj, ostaje nam da vidimo? Iskreno se nadamo da će predsjednik opštine Budva dopustiti struki da da svoj sud o ovoj ploči, a da će se on angažovati na realizaciji svih projekata koje smo zajedno obećali građanima Budve, čiji glas želi da čuje i dobro mu je poznat, počev od izgradnje staze Lungo mare na Svetom Stefanu, stavljanje u funkciju garaže u Rafailovićima, izgradnje garaže kod gradske pošte koju je obavezna da uradi firma Trejd junik, izgradnje zaobilaznice od Markovića do Lastve Grbaljske, izgradnje dječjih igrališta i mnogih drugih.

Predśednik OOLP Budva

Blažo Rađenović


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me