• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Vlast kontroliše sve sfere života građana

pura lovcenac 1Smišljeno indukovana i uporno održavana politička kriza crnogorskog društva  više od dvije decenije onemogućava normalizaciju života, svjesno i na najperfidniji način ponižavajući građane/ke naše zemlje.

Stalni iscenirani konflikti političkih vrhuški uz nepostojanje ikakve veze građani–vlast, umjesto politici kao "umijeću mogućeg", vode najprizemnijem politikanstvu i napetostima u sferi javnog življenja, od čega koristi imaju samo stranačke elite, njihovi srodnici i prijatelji.

Meganepotizam, veze i poznanstva, kao etablirani inventar naše svakodnevnice, potpuno su potisli građane i civilno društvo izvan polja političkog uticaja, tako da životna sudbina građana i egzistencija mlađih naraštaja potpuno zavisi od samovolje pogubno komplikovane vlastodržačke birokratije struktuirane na državnom  nivou.

Jednosmjeran i nekritički pristup pojedinih medija, u servilnoj službi dnevnih politika kako vlasti ali u posljednje vrijeme i dijela opozicije, guši svaki glas razuma čineći da pitanja kvaliteta života ostaju potpuno izvan vidokruga onih kojih se to najviše tiče.

O svemu, od zapošljavanja, zdravstva i obrazovanja (kao vitalno najvažnijih životnih sfera), pa do umjetnosti, kulture,sporta i dnevne zabave, odlučuju režimske  političke vrhuške, slijedeći pri tom vlastite ambicije, tj. igrajući po taktu civilizacijske nezrelosti koja nas, u svojoj isključivosti, ostavlja na samom dnu modernih evropskih društava kojima kulturno, tradicionalno i intelektualno ne samo pripadamo, nego  objektivno dokazano zauzimamo  visoka mjesta.

Ukratko, građani i građanke su potpuno potisnuti iz procesa demokratizacije društva koja bi jedina vodila društvenom skladu i životu s vlastitim solidarnim potrebama,ali će i imati šansu da to promijene na skorašnjim parlamentarnim,lokalnim i Predsjedničkim izborima.

Socijalna pravda je potpuno izigrana i građani od silne dnevno-politikantske buke oko zaštite "vitalnih državnih interesa" realno imaju samo štete a nikakve koristi. Jer, zahvaljujući manipulativnoj snazi te frazetine, iz dana u dan egzistencijalno ponižavani, žive sve teže i teže.

Urušavanjem temelja krhke državnosti, kao pravno-egzistencijalnog okvira za sve, i narušavanjem garantovane ravnopravnosti  naroda i pojedinaca na cijeloj teritoriji Crne Gore, gubi se optimalno-racionalni politički okvir  i grubo narušava civilizacijsko-vrijednosni sistem demokratski razvijenih društava.

                                                                                        Predsjednik

                                                                                     Andrija Popović


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me