• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberalna partija u koaliciji sa DPS-om i SDP-om

Liberalna partija (LP) će na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima, nastupiti u koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) , odlučeno je većinom glasova na Glavnom odboru (GO) stranke.

Predsjednik LP Andrija Popović rekao je novinarima nakon sjednice GO u Budvi, da je za koaliciju sa DPS-om glasalo 36 članova, četiri su bila protiv, a dva uzdržana.

Upitan da li je tačno da će, prema koalicionom sporazumu LP u narednom sazivu imati dva mandata i jedan resor u Vladi, Popović je rekao da će sporazum biti potpian najkasnije za sedam dana i da će time biti precizzirana otvorena pitanja.

“Izvjesno je da će Ministarstvo sporta, ukoliko ga bude, pripasti LP, a pored toga preciziraćemo i neka druga pitanja, kao što su mjesta pomoćnika u resorima”, kazao je on.

Popović je precizirao da je predlog da se na predstojećim izborima nastupi u koaliiciji sa DPS-om , članovima GO predložio predsjednički kolegijum LP.

TV Vijesti, Ljubica Milićević

On je saopštio, da je na današnjoj sjednici zbog neaktivnosti suspendovan dosadašnji Opštinski odbor LP u Nikšiću.

Za vršioca dužnosti predsjednika tog odbora izabran je privrednik Branko Mićković.

Govoreći o argumentima zbog kojih su četiri člana GO glasala protiv koalicije vladajućim strankama, Popović je kazao, da je njihovo reagovanje bilo više emotivno, jer su smatrali da je LP opozicija i da ne treba biti u vlasti sa DPS-om.

 

Autor: Mina


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me