• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Neko ko nije član ne može ni napustiti partiju, stvarne motive pokazaće vrijeme, Evropski savez platforma zajedništva za CG

Liberalna partija maksimalno je posvećena kampanji Evropskog saveza za izbore u Podgorici i Kotoru, pa želimo samo kratko radi javnosti reagovati na današnju informaciju 12 „članova” koji su "napustili" Liberalnu partiju iako zapravo nijesu ni bili punopravni članovi LP.  

„Članova” jer potpisnici informacije o napuštanju LP nisu ispunili svoju obavezu o reevidenciji i obnovi članstva, a koju je Glavni odbor donio još na sjednici u julu prošle godine, tako da danas i nijesu članovi niti se nalaze u evidenciji reevidentiranih članova, koja je jedini pokazatelj pripadnosti partiji. 

U periodu sada već više od godinu dana, od prošlogodišnjeg Izborne konferencije nisu učetvovali u radu Predsjedništva i Glavnog odbora i nisu željeli učetvovati u kreiranju Evropskog saveza kao nove nadstranačke platforme koja traži novi pristup i u vremenu opšte dezintegracije okuplja zdrave građanske proevropske i državotvorne političke i nepolitičke strukture. Pretpostavljamo da je taj uspjeh rukovodstva LP na čelu sa Vatroslavom Belanom i odlična reakcija građanki i građana na formiranje Evropskog saveza problematičano, ali što da radimo, mi moramo graditi dalje. Liberali moraju biti kreatori i graditelji a ne pasivni posmatrači ili destruktivci. Znamo, nekima to nije lako, naviklo se puno lagodnije i lakše do mandata i kasnije pozicija. U tome se krije suština „trulih kompromisa” i „zanemarivanju interesa partije”. Dodatno o pozadini ovakvog istupa na početku kampanje u Podgorici i dodatnim stvarnim motivima nećemo sada, jer će se vjerovatno samo pokazati u narednom periodu. 

Liberalna partija se u ovih godinu dana od Izborne konferencije konsolidovala u izazovnim okolnostima vanparlamentarnog života i sa partnerima iz SD, SDP i nestranačkim ličnostima formirala Evropski savez. Predate su sjajne liste u Podgorici i Kotoru i temelj smo najperspektivnije političke platforme u Crnoj Gori. 

Sve to bez zere pomoći potpisnika jutrošnjeg „napuštanja” LP, naprotiv, tako da je formalizovano samo ono što je davna realnost koja je možda morala biti konstatovana u prethodnim godinama, ali kako za odlaganje dobrih stvari u Crnoj Gori nemamo više vremena za gubljenje, neka se konstatuje sada pod novim rukovodstvom LP. Uvjereni smo, a to se pokazuje i na terenu, u svaki svoj potez i stratešku odluku, a za to imamo potvrde kroz jednoglasne odluke Glavnog odbora i u sinergiji, atmosferi i energiji koja je prisutna u Evropskom savezu. 

Zato idemo da radimo i koncentrišemo se na pobjedničku kampanju za Podgoricu za primjer i da zasja Kotor!, to je trenutno najpotrebnije Crnoj Gori i njenim građanima.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me