• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Marković: Ministarka Vujović da reaguje na spot u kojem je Crna Gora "srce Srbije"

Potpredsjednica LP Jelena Marković reagovala je na video spot iz Srbije u kojem se govori o Crnoj Gori kao "srcu Srbije" uz kadrove Cetinja, Lovćena i drugih krajeva države, te crnogorske tradicionalne nošnje, igre i slično, koje se predstavljaju kao dio Srbije.

Ovo čine negatori Crne Gore i crnogorskog naroda u nemoći što više ne mogu pjevati ,,Kosovo je srce Srbije" jer im je Kurti pokazao đe im je mjesto. Sad žele novo "srce Srbije" i ovim jasno pokazuju kako oni ciljano rade na uništenju Crne Gore, Crnogoraca i ukupnog multietničlog sklada države.

Naravno da se to ne može desiti jer će crnogorski građani znati da odbrane svoju državu i svoj dom kad to ne žele uraditi naše institucije koje su zadužene da ovakve stvari sankcionišu i sasjeku u korijenu.

Zato pozivam resornu ministarku Tamaru Vujović da hitno reaguje, jer plašim se da ovo može izazvati nesagledive posljedice po mir i stabilnost ne samo Crne Gore već i Balkana. Pozivam i VDT da hitno reaguje, jer ovo ne smije proći nekažnjeno.

Apelujem i na naše međunarodne partnere da iz ovoga razumiju šta je intencija politike Beograda i ne dozvole da diktator Vučić atakuje ovako otvoreno na mir i stabilnost u Crnoj Gori i regionu, jer to se ne bi odrazilo samo na Crnu Goru već i šire, a to je izgleda i cilj ratnog huskača Akeksandra Vučića i njegovih poslušnika u Crnoj Gori i BiH.

Jelena Marković,

potpredsjednica Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me