• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Marković: Mandić pokušava da obesmisli Skupštinu i zavede samovolju

Mandić jasno želi da sve procese koje ne može da kontroliše u potpunosti da otvoreno obesmisli, pa to radi i sa Skupštinom Crne Gore. To je taktika diktatora Vučića, a vojvoda Madić radi sve da je sprovede i u Podgorici. Ako se premijer Spajić pomirio sa sudbinom i sve konce prepustio Mandićvoj kliki, parlamentarna opozicija više to ne smije tolerisati već snažno reagovati, te posebno sa ovim upoznati naše međunarode partnere.

Samoproklamovani četnik Mandić takođe ne prestaje sa pokušajima da kao predsavnik zakonodavne vlasti preuzme i kontrolišući sve grane vlaati. Skupština se od toga mora zaštititi kao najviši dom građana i nikad se više ne dozvoliti Mandiću da samovoljno prekida sjednicu, optužujući navodno Odbor za ekonomiju, na kome je bio premijer Spajić, da ne poštuju Skupštinu Crne Gore. Ovakvu samovolju jednog čovjeka ne pamti moderni crnogorski parlamentarni život i što govori u prilog tvrdnji šta su zapravo Mandićeve suštinske namjere.

Svjesno i planski se slabi snaga institucija i pretvara u (samo)volju pojedinaca, podanika Mandića i Spajića kojima upravlja diktator Vučić.

Da ovo nije slučajno potvrđuje i to da je nedavno javno kazao poslaniku EP Piculi da ima uticaja i da će njegov uticaj biti još veći na unutrašnju i spoljnu politiku Crne Gore.

 

Jelena Marković,

Potpredsjednica Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me