• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

SDP-LP: Bošnjačku stranku toliko zanima Bar da i ne znaju da smo bulevar kroz Čelugu već uvrstili u prioritetne projekte, ne za bilo koju naciji nego za sve Barane

Sa indignacijom posmatramo pohlepu koja se ispoljava u nedostatku znanja ili barem želje za saznanjem o pitanjima razvoja Bara, koja se tiču svih koji u ovom gradu žive.

Bošnjačka stranka, u nedostatku samopoštovanja, priznanja za učinjeno i duboke analize svih razvojnih projekata, planiranih ili realizovanih, pokazuje manjkavost sjećanja ili znanja o stvarnim potrebama našeg grada, koji je bio i biće mjera razoja, a imao je vazda vedro nebo za sve. Da li vedrom nebu ne treba vjerovati ili onima koji zaborave sve dobre projekte i prilike našeg grada, vrijeme će pokazati. 

Ne kažu bez razloga da je sita gosta teško častiti. Kada govore o svom gradu Baru koji prihvata sve ljude pa bilo Bošnjake ili koga god, kao svoje, zapitamo se da li bi u promjeni aranžmana u nekoj drugoj destinaciji, poput Budve ili Herceg Novog, našli mjeru vrijednosti projekata. Za nauk je ona stara, ako zaronite do dna, bolje je naći bisere nego šljunak i mulj.

Vrijeme pohlepe i priklonjenosti učini vremena još težim. Bar nikoga, nikada zaboravio nije. Zato, ispravno sudite, pa i o projektima, jer vrijeme je sud za činjenje. Budite ispravni da izmjerite, da vas vaša sopstvena šteta ne opomene na neispravan kantar kojim sada vagate.

Bošnjačku stranku Bar toliko zanima da i ne znaju da smo bulevar kroz Čelugu već uvrstili u prioritetne projekte, ne za bilo koju naciju, nego za sve Barane. 

U svojoj političkoj nezajažljivosti, Bošnjačka stranka pokušava da se kiti i tuđim perjem, a svojim neznanjem pokazuju da ih za Bar i nije mnogo stalo osim kao puko reklamiranje.

Etno projekti koje BS najavljuje u Baru kroz koaliciju sa Andrijom Mandićem, već su obezbijeđeni djelovanjem kluba odbornika SDP-LP u Skupštini Opštine Bar. Podsjećamo da su jednoglasno usvojeni prijedlozi našeg kluba za kapitalni budžet za 2024. godinu, kojim je predviđena rekonstrukcija i proširenje saobraćajnice M1, odnosno magistrale od škole „Meksiko“ do priključka na regionalni put R-29, kroz naselje Čeluga i Zaljevo. Taj projekat delegiran je već krajem prošle godine i nadležnom Ministarstvu.

Rekonstrukcijom bi se stvorili uslovi za proširenje saobraćajnice sa postojeće dvije na četiri saobraćajne trake, čime bi se značajno smanjile gužve i zastoji u saobraćaju. 

Naglašavamo da ovo nije projekat ni za jednu naciju, vjeru ili partiju, jer mi Barane ne dijelimo na taj način kako to rade kolege iz BS, već je ovo projekat koji treba da obezbijedi kvalitet života svim građanima Bara, ali i turistima, koji će stvoriti preduslove za ubrzan razvoj za svakog čovjeka u našem gradu.

Da nijeste upućeni, ukazujemo vam na prioritetni projekat Tunel Ćafe- Kamenički most, za koji je tenderska procedura završena i potpisan ugovor sa izvođačem.

Na kraju, izražavamo duboko žaljenje što se ovakva analiza od strane BS dešava u Baru, gradu koji je po mjeri svih, građana svih vjera, jer se iz njega teško odluče na promjenu destinacije, a za promjenu aranžmana uvjeravate nas upravo vi iz BS.

 

Klub odbornika SDP-LPCG u Skupštini Opštine Bar


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me