• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Jakič: Podrška Evropskom savezu LP, SDP, SD u Crnoj Gori, imate ključnu ulogu u izgradnji stabilnog i prosperitetnog društva

Predsjednik LIBSEEN mreže liberala Jugoistočne Evrope Roman Jakič podržao je formiranje “Evropskog saveza” širokog građanskog pokreta koji uspostavljaju Liberalna partija, Socijaldemokrate i SDP uz podršku građana, intelektualne zajednice i građanskih aktivista.

Jakič je kazao da se Crna Gora suočava sa izazovima u održavanju stabilne i funkcionalne demokratije a formiranje Evropskog saveza ove tri partije može imati ključnu ulogu u izgradnji stabilnog i prosperitetnog društva sposobnog da se suoči sa savremenim izazovima i pruži bolje prilike svima. Promovisanjem demokratskih vrijednosti, transparentnosti i odgovorne vlasti, pružiće se alternativa autoritarnim i populističkim tendencijama. On je kazao da novi progresivni socijal-liberalni savez može ubrzati proces evropskih integracija kroz promociju ekonomskog razvoja, modernizaciju obrazovnog i zdravstvenog sistema te jačanje socijalne sigurnosti i kvaliteta života i jednakosti za sve građane Crne Gore.

“Nakon dolaska proruskih snaga na vlast u Crnoj Gori, neophodno je da proevropske snage naprave odlučne korake ka stabilizaciju političkih i društvenih uslova, a Evropski savez može se kroz promociju inkluzivnosti i tolerancije boriti protiv opasnih nacionalističkih i ekstremno desničarskih ideja. Samo povezivanjem progresivnih snaga može se odbraniti teško stečena suverenost, multietnička, multireligijska, slobodarska i antifašistička Crna Gora” kazao je Jakič, poručujući da na tom putu Savez ima punu podršku regionalnih i evropskih liberalnih partija.

 

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me