• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Borančić: Ako ima države Mirjačić ni dana više ne može biti direktor škole, posljediće Bratićkinog “oslobođenja” od zdravog razuma

Ako postoji država, institucije i vladavina prava, Milutin Mirjačić više ni dana ne smije niti može biti direktor jedne osnovne škole u Crnoj Gori. Nakon njegove sramotne izjave na jučerašnjem nacionalističkom skupu protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici, da Crnu Goru “nikad neće priznati kao državu” dok je istovremeno funkcioner te države i prima platu od iste, ukoliko njega samog nije sramota već se ponosi time, država mora sebe zaštiti od takve sramote i samovolje.

Pozdravjam inicijativu Ministarstva prosvjete prema Školskom odboru OŠ “Bajo Pivljanin” da ispita djelovanje direktora i utvrdi njegovu odgovornost, međutim takvo što ne smije ostati na pukoj birokratiji i zataškati se. Očekujem da će ministarka Jakšić Stojanović preuzeti snažnije korake u smjeru razrješenja Mirjačića i pokazati da je Crna Gora pravna država a da je prosvjeta temelj budućnosti društva, ukoliko su zaista posvećeni evropskoj perspektivi Crne Gore. Vrijeme je da se raskrsti sa posljedicama četvrogodišnje pohare školstva i “oslobođenja” od zdravog razuma koje je za sobom ostavila ministarka Bratić.

Mirjačić ima pravo na svoje zablude, ima pravo i da javno prezentuje takve svoje zablude, ali nema pravo da sa pozicije funkcionera Crne Gore ponižava i negira Crnu Goru. Posebno smo zabrinuti kakva se poruka šalje đeci, đacima, koje bi Mirjačić trebao da obrazuje kao provjetar, ako ne prijeza da ovakvo opasnim porukama truje kompletnu javnost, šta da očekujemo u učionicama škole na čijem je čelu?

Ammar Borančić,

Potpredsjednik Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me