• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Belan: Da je vječna Crna Gora, bez zabluda koje smo generacijama plaćali

Poštovane građanke i građani Crne Gore, 

Čestitam vam 21. maj Dan nezavisnosti naše države. Želim vam da praznične dane iskoriste za odmor od brojnih problema sa kojima se naše društvo suočava i  da u dobrom rasploženju proslavimo istorijski dan kada smo svijetu pokazali da stara država na Balkanu ima znanja i mudrosti da demokratski i civilizovano obnovi svoju nezavisnost. 

Budimo ponosni na našu domovinu Crnu Goru, na sve njene građane, našu multikulturalnost, multietničnost, istoriju, kulturu, simbole, posebnosti i različitosti, na naše antifašističko naslijeđe. Istaknimo sve naše dobre strane i uspjehe kojih je mnogo, a mane i tvrdoglave zablude koje nas uporno koče da još brže dostižemo razvijeni demokratski svijet osvijestimo i hrabrije i odlučnije im se suprotstavimo i konačno ih prevaziđimo. 

Neka Dan nezavisnosti bude podstrek da državu vratimo građankama i građanima Crne Gore i da zajednički ostvarimo naš prioriteni cilj– članstvo u Evropskoj uniji.  Ne smijemo dozvolimo sebi da ponovo imamo tutore, da igramo za tuđe interese i da budemo bilo čiji kusur, a da cijenu tih zabluda plaćamo mi građani generacijama.

Kćeri i sinovi smo ovog našeg stijenja i imamo pravo da radosno, glasno i uzdignuta čela kličemo DA JE VJEČNA CRNA GORA!

Vatroslav Belan,
Predsjednik Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me