• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Međunarodni dan borbe protiv homofobije, Crna Gora sve gora i gora

Crna Gora ove godine Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije, 17. maj, obilježava sa značajnim padom ljudskih prava i sloboda za LGBT sugrađane na evropskoj mapi. Nekad prepoznata kao najnaprednija država Zapadnog Balkana u obezbeđivanju jednakosti svim svojim građanima, danas i ovaj dio naših sugrađana dijeli sudbinu potpunog posrnuća Crne Gore kao moderne države utemeljene na evropskim vrijednostima, u kojoj sve više jačaju klerikalne i nacionalističke politike.

Ukoliko jedna država nije u stanju da obezbedi jednak tretman pred zakonom svakom njenom građaninu kako god se on lično osjećao, to ne može biti država jednakih šansi i srećnog društva. Taj stepen najbolje se ogleda u odnosu prema najosjetljivijim kategorijama poput upravo LGBT osoba, a verovali smo da smo dostigli stepen poštovanja prava u protekloj deceniji.

Nastavićemo da pružamo punu podršku ljudskim slobodama svakog čovjeka, bićemo saveznik u borbi za slobodnije i srećnije društvo, čvrsto podržavajući jednakost LGBT osoba u crnogorskom društvu. Liberali će uvijek biti najglasniji zaštitnici dostojanstva svakog čovjeka u Crnoj Gori bez obzira na svaku različitost, jer pred zakonom i pred društvom svaki čovjek mora biti jednak.

Liberalna partija Crne Gore 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me