• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Drobnjak: Još jedna prekinuta sjednica Skupštine PG zbog ličnih interesa vlasti, vrijeme za vanredne izbore

Još jedna prekinuta sjednica Skupštine Glavnog grada, praktično, prije nego je i počela i nemogućnost skupštinske većine da lične i partijske interese stave iza interesa građana Podgorice ukratko je opis vladajuće većine. Oni koji bi trebali da rade na razvoju Glavnog grada još jednom su građanima demonstrirali da se kao vlast ne mogu snaći u ulozi koja im je glasovima građana povjerena.

Žao nam je što su građani Podgorice morali ponovo prisustvovati višednevnom mučnom isčekivanju hoće li se oni koji su dobili podršku građana da vrše vlast konačno i dogovoriti da to rade na odgovoran način a u interesu Podgorice. Nakon svega sto se desilo, nakon izjava učesnika pregovora, posebno poslije evidentnog pomanjkanja želje da se umjesto ličnom okrenu interesu građana Podgorice jasno je da je jedino moguće rješenje zakazivanje novih izbora i davanje prilike da neka odgovorna većina preuzme upravljanje Glavnim gradom Crne Gore.

Evidentno je da se antagonizmi u okviru do nedavno jedne partije ne mogu nikako riješiti i da tome političkom haosu doprinose i ostale partije vladajuće većine.

Ono što je jedino dobro u ovoj situaciji je to što je opozicija u Parlamentu Glavnog grada ta strana koja je odgovorna i koja na racionalan način postupa prema građanima Podgorice u trenucima sad se vlast ponaša krajnje neodgovorno. Ovakvo stanje kakvo je prisutno u Podgorici je jedinstven slučaj da u Skupštini jednog grada imamo odgovornu opoziciju i neodgovornu vlast.

Da bi konačno prekinuli ovu agoniju parlamentarizma pozivamo partije koje su na prethodnim izborima osvojile većinu da zakažu sjednicu Skupštine Glavnog grada na kojoj će biti skraćeni mandati ovom sazivu i stvoreni uslovi da se zakažu i održe novi gradski izbori na kojima građani Glavnog grada sigurno više neće ponavljati grešku sa prošlih izbora.

Jovana Drobnjak,

Odbornica Liberalne partije u Skupštini Glavnog grada Podgorice 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me