• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Rabrenović: Pozivamo gradonačelnicu Injac da odgovori pobratimskom Sarajevu i podrži Rezoluciju o Srebrenici

Pozivamo gradonačelnicu Glavnog grada Oliveru Injac da pozitivno odgovori na apel gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić i u ime Glavnog grada da podršku naporima da se sa prostora bivše Jugoslavije čuje jasan glas podrške Rezoluciji o genocidu u Srebrenici. Uvažena gradonačelnica nama pobratimskog Sarajeva je pozvala da kao grad budemo njihova podrška i damo doprines procesu pomirenja u regionu. Ukoliko nijeste bili u prilici da pročitate poziv gospođe Karić prenosimo ga ad litteram. 

“Uvaženim kolegama gradonačelnicima, svima nama koji bezrezervno tragamo za istinom, pravdom i mirom, ovo je moralna, ljudska i profesionalna odgovornost. Solidarnost naših prijatelja širom regije, Evrope i svijeta, bila je svjetionik nade u najmračnijim trenucima u historiji Sarajeva. Potrebna nam je ponovo!”

Mi građani Glavnog grada Podgorica imamo obavezu da podržimo sve regionalne inicijative koje doprinose poboljšanju imidža država i gradova sa teritorije zapadnog Balkana a uz to nas dublje i jače povezuju sa našim suśedima. Ova inicijativa, koja je pred nama, je definitivno jedna od njih. Ne naśedajte na politizaciju ovog pitanja jer ono je sve osim politizacija. Ne postoje genicidni narodi kao što nema ni genicidnih država! Za genocid i pokušaj genocida odgovornost snose isključivo pojedinci koji u njemu učestvuju nikako cijeli narodi. Dodatan doprinos ovoj inicijativu i njenoj prohodnosti daju jasni i nedvosmisleni stavovi iskazani od dvije ključne ličnosti Crne Gore a to su predśednik države i predśednik vlade koji su u svoje ime i ime države javno saopštili da je u Srebrenici počinjen genocid a kad tome dodamo i rezoluciju usvojenu u Skupštini Crne Gore jasno je da nema drugog izbore nego podržati apel gradonačelnice Sarajeva. Vjerujući u Vašu privrženost pravdi i posvećenost istini ne sumnjamo da ćete postupiti jedino ispravno jer grobovi upozoravaju i mole da ih ne zaboravimo i mrtve ne ponizimo.

Jovan Rabrenović,

Predśednik Odbora Glavnog grada Podgorica Liberalne partije 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me