• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Marković: Lažni Dalaj Lama Mandić ponovo širi neistine o CG i služi tuđim interesima

Andrija Madić, četnički vojvoda, plasira međunarodnoj zajednici neistine. Ovaj lažni Dalaj Lama pokušava zamjenom teza izvrnuti istorijske činjenice, jer crnogorski narod nikada nije imao ni jedan loš potez prema Srbiji i srpskom narodu, ali mi Crnogorci smo uvijek bili ugroženi i žrtve Srbije i srpske nacionalističke politike.
Tada kad nijesmo znali za tajni plan Vlade Srbije iz 1844.g. pod nazivom ,,Načrtanje" u kojem se planiralo da se asimiluju svi narodi u okruženju Srbije, taj projekat je ostvaren 1918, kada je Crna Gora kao saveznica u Prvom svjetskom ratu zbrisana sa mape Evrope i svijeta, a sad četnički vojvoda pokušava da to izvrne i plasira kao da je Srbija ugrožena od Crne Gore.

Kleronacionalista Mandić, sluga Vučića i crkve Srbije "zaboravlja” da njegov patrijarh Porfirije u više navrata dolazi u našu državu i saopštava nam da ne postojimo ni kao država ni narod,  a ,,zaboravlja” da ambasador te njegove Srbije, u našoj državi govori da nema sile koja će od jednog naroda ,,stvoriti” dva, diktator Vučić govori da Crna Gora nikada ne bi bila samostalna da je on tada bio na vlasti i šalje kerbere sa novcem i svom ostalom logistikom, da vode borbu za Nikšić i ostale crnogorske gradove u kojima ,,njegovi" gradonačelnici, po njegovim uputima vode borbu protiv naše države i onda izdajnik  zamjenjuje teze i optužuje Crnu Goru da ona širi ,,neprijateljstvo” prema njegovoj Srbiji.

Upozoravam EU i ambasadore Kvinte da pod hitno upoznaju svoje ministre sa iznešenim neistinama ovog sluge Vučića, koji je na nelegitiman način došao na mjesto predsjednika Skupštine CG. Nelegitiman jer se protiv njega vodi krivični postupak pred našim sudovima, pritom ima dvojno državljanstvo što po zakonu nije dozvoljeno imati i zbog toga zakonski ne bi smio vršiti javnu funkciju, a on je vrši.

Ovaj četnički vojvoda, podržavalac Vučića, koji prije neki dan prisustvova vojnoj vježbi na samo par kilometara od Crne Gore, jasno posla poruku da žele zastrašiti susjedne države i prijete otvoreno oružjem, a uz prisustvo "naših" nesrećnika. Ove diplomate koji se sastaju sa ekstremnim velikosrbinom, pored svega viđenog, od prijema Dodika do prisustvovanja kod Vučića na vojnoj vježbi, mogu sebe kompromitovati!?


Odgovornost za sve ovo snosiće premijer Spajić, predsjednik Crne Gore Milatović, a posebno ministar vanjskih poslova Ivanović koji svojim prevarnim radnjama štiti interese druge države- Srbije, a ne interese Crne Gore.  To je čovjek koji je javno obmanuo javnost da nije dobio protestnu diplomatsku notu od države BIH. 


Vojvoda četnički Madić ovim želi javno zbog diktatora Vučića i njegove politike koja ugrožava sve susjede, da mijenja spoljnopolitički kurs naše države.
Ima li ministar vanjskih poslova da kaže ,,nešto" povodom tih laži?


Pozivam suverenističke partije da u Skupštini snažno reaguju zbog ovakvog podmetanja od strane lažnog Dalaj Lame i ako treba da  napušte Skupštinu kad Mandić predsjedava i na taj način pošalju snažnu poruku međunarodnoj zajednici da Crna Gora neće dozvoliti da joj neko podmeće i uništava državu lažima.

Jelena Marković 
Potpredsjednica Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me