• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Sjutra u 12h protest ispred Ustavnog suda, ćute na diskriminaciju od strane Opštine Nikšić

 

Potpredsjednica LP Jelena Marković pozvala je građane da joj se pridruže na protestu ispred Ustavnog suda u Podgorici sjutra 16. aprila u 12 časova. 

Povod protesta je ranije predata inicijativa liberala prema Ustavnom sudu Crne Gore o ocjeni ustavnosti člana Statuta 9 Opštine Nikšić, odnosno dodavanja člana 9a koji je neustavan a koji uvodi crkvenu slavu kao Dan Opštine. Inicijativu za razmatranje i ukidanje tog neustavnog člana u ime LP Marković je predala 9. maj 2023, a zatražila prije mjesec dana urgenciju po ovom pitanju, ali do danas nije od te institucije stigao nikakav odgovor.

"Pozivam svoje kolege odbornike u lokalnom parlamentu koji su glasali protiv Statuta, pa i one koji nijesu ako su naknadno shvatili da se krši Ustav, zatim sve suverenističke partije, NVO, građanske aktiviste, intelektualce, pojednice koji zdušno podržavaju brzi ulazak Crne Gore u EU, FKCJ, Maticu crnogorsku, Pen Centar, novinare i sve druge koji su od ,,oslobođenja" 30. avgusta na braniku rušenja Ustava Crne Gore, da nam se pridruže" poručila je ona.

 

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me