• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Drobnjak: Podgorica ovo nije zaslužila, skratiti mandat Skupštini i raspisati lokalne izbore

Skupština Glavnog grada na jučerašnji dan ne funkcioniše, a kad će to ne zna niko. Samo da ne doživimo sudbinu junaka serije “Đekna još nije umrla a kad će ne znamo”. Pokušaj da se jedna neheterogena skupina ujedini i vodi Glavni grad pokazao se kao neuspjeli pokušaj.

Nije dovoljno megalomanskim obećanjima i spinovima preuzeti vlast, važnije od toga je ispuniti obećanja i obavljati posao na odgovoran način. Da odgovornosti fali ili je uopšte nema jasno je nakon više puta odložene sjednice Skupštine lokalnog parlamenta. A da li će se vladajuća većina uspjeti dogovoriti oko podjele vlasti “funkcija” to je nešto što ćemo svi uključujući i građane Glavnog grada morati još neko vrijeme čekati. Pretpostavljamo da im građani na izborima nijesu dali povjerenje da bi se na ovako neodgovoran način ophodili prema gradu kojim upravljaju. Svojim neradom blokiraju funkcionisanje skupštine koja mora donositi bitne odluke za rad i funkcionisanje Glavnog grada. Talas lokalnih samouprava koje ne funkcionišu zapljusnuo je i Podgoricu koja ničim nije zaslužila sudbinu Budve ili Andrijevice. Kada većina koja je koliko juče slavodobitno rekla da će da preporodi grad ne uspije da sastavi ni godinu dana jasno je da je izlaz samo jedan a to su novi izbori.

Kao Odbornica Liberalne partije apelujem na one koji smatraju da su njihove funkcije važnije od funkcionisanja grada da prihvate činjenicu da oni više nikada ne mogu biti homogena većina te da se zakaže sjednica Parlamenta na kojoj će biti skraćen mandat skupštini i raspisani novi lokalni izbori. Samo to je pošteno rješenje. Građani Podgorice zaslužuju odgovornu i kompetentnu vlast a to u ovom trenutku, nažalost, sada već bivša skupštinska većina definitivno nije. Za sve kvalitetne prijedloge koji dolaze iz, sada već bivše većine, imaćete potpunu podršku i mene kao odbornice i partije koju predstavljam.

Jovana Drobnjak,

odbornica Liberalne partije u Skupštini Glavnog grada Podgorica


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me