• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Spajiću: CG od EU već dobila preko pola milijarde eura, od “prije mene ništa” obično bude “poslije mene potop”

Crna Gora ne može u EU siromašna, ali isto tako ne može ni sa Vladom koja otvoreno govori neistine o notornim činjenicama i vodi politiku na temelju manipulacija i spinova. Izjava premijera Spajića da Crna Gora “decenijama nije dobijala nikakve grantove EU”, zastrašujuća je jer prvi čovjek Vlade očigledno uopšte ne zna šta se dešavalo i šta se dešava u zemlji koju vodi. Od ponašanja “država to sam ja” i “prije mene ništa” obično se brzo dođe do onoga “poslije mene potop”.

Istine radi, EU je za samo posljednjih deset godina uložila u Crnu Goru preko pola milijarde eura, pa se EU nameće kao najveći investitor u Crnu Goru, pa čudi kako je to promaklu premijeru Spajiću i njegovim finansijskim magovima. Za održiv razvoj države i ubrzan proces konačnog članstva u EU vrlo je važna institucionalna memorija, sistem koji je radio, radi i radiće u cilju razvoja države i društva bez obzira ko je premijer, zato odgovoran političar i državnik nastoji da inkorporira sve uspjehe svoje države u svoj rad a politikant da spali sve mostove i predstavi sebe kao ekskluzivnog spasitelja.

Crnoj Gori ne trebaju mesijanske politike već nacionalni konsenzus oko ubrzanih reformi koje će uvesti Crnu Goru u EU do kraja ove decenije, a ne čini se da je do sada ova Vlada mnogo uložila u taj cilj, osim retorički. Za takve iskorake potrebna je politička hrabrost ali i politička volja koja se teško može iskazati u čeličnom stisku moskovske i beograske ruke.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me