• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali traže postavljanje svjetlosne signalizacije za veću bezbijednost pješaka na Zabjelu

 

U razgovoru sa građanima sa Zabjela dobili smo saznanja o problemima u saobraćaju koja im otežavaju svakodnevnicu. Podgorica je pogodna za dobru organizaciju i sigurnost u saobraćaju, to je prioritet kojim se uprava Glavnog grada mora pozabaviti. 

Infrastrukturni problemi, kolaps saobraćajnica, manjak parking mjesta, zagušenost kod Osnovne škole “Oktoih” , vrtića, slaba rasvjeta, samo su neki od problema. Zabjelo je dobar primjer odsustva saobraćajne signalizacije i bezbijednosti prvenstveno učenika a zatim i svih građana.

Svjedoci smo da je naselje ispod Ljubovića u stalnom rastu a veliki broj đece treba da pređe veoma nesigurnu ulicu na putu do škole. 

Liberali apeluju da se hitno pronađe najbolje tehničko rješenje u smislu postavljanja moderne semaforske signalizacije za ulicu Vojvode Ilije Plamenca i dijela ulice 27 marta. Takođe prelazak ulica od tzv. Zabjelske vektre do Stadiona Zabjelo je veoma nesiguran i opasan. Obije ulice su itekako prometne, intezitet saobraćaja je veoma visok iz sva 4 pravca. Mimoilaženje u ovom dijelu predstavlja problem svim učesnicima u saobraćaju, vozačima i pješacima a naročito đeci. Takodje problem je i što se biciklističke staze koriste kao parking rješenja. 

Pozivamo Glavni grad da se bavi prevencijom a ne posljedicama. Neophodno je naći novo saobraćajno rješenje kako bi se smanjile gužve i spriječile nesreće. Jedno od rješenja bi mogao biti kružni tok ili svjetlosna signalizacija.

Glavni grad bi takodje trebao da sankcioniše nepropisno korišćenje površina kao privremenih parking mjesta konkretno u ovom slučaju kolovoznih i biciklističkih staza. Pozivamo odgovorne službe Glavnog grada da obidju teren i uoče probleme sa kojima se svakodnevno susrijeću građani na Zabjelu.

Odbor Liberalne partije Glavnog grada Podgorica


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me