• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP poziva na protest ispred Skupštine sve građane, za odbranu dostojanstva svih

Liberalna partija pridružuje se jedinstvenom pozivu na protest ispred Skupštine Crne Gore. Pozivamo sve liberale i liberalke ali i građane i građanke Crne Gore, da se što masovnije odazovu ovom pozivu i demonstracijama protiv odluka vladajuće većine i ustoličenja Mandića, osvjedočenog četničkog vojvode, na čelo Skupštine.

Pozivamo i sve naučne institucije kao što su DANU, CANU, crnogorske fakultete i studente, kao i Maticu crnogorsku, PEN centar, SUBNOR, nevladine organizacije a najprije i sve opozicione političke partije, da se svi zajedno se odupremo klerofašizmu koji se nadvio nad Crnom Gorom i pošaljemo snažnu poruku građanske i pristojne Crne Gore. 

Ovakva politika 42. i 43. Vlade je dovela do urušavanja i sloma svih institucija Crne Gore, stalnih udaraca kleronacionalizma na Crnogorski narod ali i na manje brojne narode u Crnoj Gori u svojem pokušaju da uruši građanskis koncept i mir u društvu. Nekažnjeno se godinama raspiruje govor mržnje a pojedinci koji su inspiratori takvoh pojava zauzimaju sve više važne funkcije u državi. Jasna je namjera da se od Crne Gore napravi nefunkionalna i etnički podijeljena država poput BiH.

Pozivamo zato i sve manjinske narode Bošnjake, Albance, Muslimane, Rome i Hrvate i Srbe ali i sve građane da stanu u odbranu normalne i evropske Crne Gore.

Ovo je borba za očuvanje ravnopravnosti svih u Crnoj Gori, zato zajedno šaljem poruku stop nacionalizmu, ekstremizmu, ponižavanju Crne Gore i njenih građana od strane sopstvene vlasti ali i iz država regiona. Neće nas popisivati podanici srpskog sveta i Vučićevi plaćenici, zato svi zajedno na protest, kad ako ne sad.

 

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me