• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Promaja u bezbjednosnom sektoru Crne Gore

U kultnom američkom filmu “Bjekstvo iz Šošenka”, bježeći iz zatvora Endi Dufrein se kroz tunel domogao slobode. Kod nas u Podgorici ne bi ni otkrili tunel koji vodi do depoa Višeg suda da nije bilo tradicionalnog crnogorskog neprijatelja, promaje. Promaja i počinioci ovog krivičnog djela iz do sada utvrđenog činjeničnog stanja odnijeli su “samo 19” pištolja korištenih za teška krivična djela. Tunel je prokopan u samom centru Podgorice, gdje se nalaze najvažnije institucije naše države.

A što ako je tunel na čijem se kraju ne nazire svjetlo normalne države, dimna zavjesa ovog našeg, kao sito šupljeg bezbjednosnog sektora kojim vladaju i u protekle tri godine kroje sudbinu zemlje, kadrovi sa kriminalnim dosijeima, savjetnici i pobornici službi kojima, blago rečeno, crnogorska pozicija u evroatlantskim integracijama nije na srcu? Da li se iko u ovim silnim špekulacijama to zapitao?

Promaja bije iz tunela, a ne znamo odakle nam duva, dok se čelnici Vlade i MUP-a igraju kviza i svakodnevno lansiraju nove teorije. Na toj vjetrometini predsjednik države lijepi etikete medijima, konkretno Pobjedi, koja ga je sučelila sa problematičnim i dokumentima poduprijetim izvozom oružja. Umjesto da konkretno odgovori on puca po medijima. Pritom SDT po službenoj dužnosti još uvijek ništa ne preduzima. I ta je priča skopčana sa bezbjednosnim sektorom, samo što je, makar prema publikovanim informacijama, i tada čišćeno u tom  sektoru da bi dozvola za oružje ugledala svjetlo dana. Odnosno sklonjen je onaj ko to nije odobrio.

Treba li podsjećati da je tehnički premijer Dritan Abazović sklonio Sava Kenteru sa čela ANB kada je načeo ruske kadrove u našem diplomatsko/bezbjednosnom sektoru i u momentu kada je ANB u saradnji sa partnerskim službama razotkrila šeme sa švercom cigareta.
Kad sve to posložite, pitanje je ko se ovdje pokušava praviti blesavim, ili treba da se žalimo da nas je sve ubila promaja iz tunela pravde koji prijeti da nam od države "ostanu samo dugmići".

I da ne zaboravimo, kao šlag na torti, NN lice je ukralo djelovodnik Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore i to djelovodnik predmeta građevinske inspekcije. I to može Crna Gora!

 

Aleksandar Ljumović

Potpredsjednik Liberalne partije

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me