• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Stavljena tačka na kriminalizaciju Belvedera i progon neistomišljenika, Vlada da se izvini građanima

Odbacivanjem krivičnih prijava od strane Osnovnog državnog tužilaštva protiv nekoliko desetina građana, koje je policija teretila za kriminalno udruživanje zbog demonstracija na Belvederu u septembru 2021, konačno je stavljena tačka na pokušaje kriminalizacije Belvedera i progon neistomišljenika ove vlasti.

Nakon ovakvog sudskog epiloga i dugogodišnje agonije onih građana koji su javno demonstrirali protiv Vlade i zbog toga doživjeli linč, najmanje što može da uradi Vlada jeste da uputi javno izvinjenje za takav linč a inspiratori progona moraju odgovarati za crtanje meta građanima, prije svega tadašnji premijer Krivokapić i njegov nasljednik Abazović. 

Među mnogim istaknutim aktivistima i građanina, progon su sve ove godine preživljavali i istaknuti članovi i funkcioneri Liberalne partije koji su bili krivično gonjeni zbog prisustva na demonstracijama na Belvederu, tadašnji predsjednik LP Andrija Popović, potpredsjednici partije i mnogi članovi i simpatizeri. Uoči samih parlamentarnih izbora ove godine nakon što je najavila svoju kandidaturu, tužilaštvo je u sred kampanje pozvalo aktuelnu potpredsjednicu Marković da da izjavu ovim povodom.

Uprkos svemu tome, nijesmo vršili pritisak na tužilaštvo i nadležne organe već smo vjerovali u njihovu nezavisnost i profesionalan odnos ljudi koji rade u ovim institucijma, što će se ispostaviti kao ispravno, a pravda kao dostižna. 

Propao je još jedan sraman pokušaj kriminalizacije odbrane građanske Crne Gore, gušenje građanskog otpora, zastrašivanja neistomišljenika i zavođenja Crne Gore pod tuđe interese, jednako kako su propale i nestale obije Vlade koje su dovele Crnu Goru na ivicu sukoba i ostale upamćene po progonu sopstvenih građana za tuđe interese i velikodržavne nacionalističke agende.

 

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me