• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Predsjedništvo LP: U ovako kritičnim vremenima izostanak liberala iz parlamentarnog života loša poruka

Na sinoć održanoj sjednici Predsjedništvo Liberalne partije ocjenilo je da, iako je učešće predstavnika partije i kandidata na listi za poslanike koalicije “Zajedno” - DPS, SD, DUA i LP bilo veoma zapaženo i od javnosti prihvaćeno kao pravo osvježenje na političkoj sceni Crne Gore, i iako je LP ukupno dala dobar doprinos solidnom rezultatu koji je koalicija »Zajedno« ostvarila na parlamentarnim izborima održanim 11. juna 2023. godine, krajnji rezultat LP u izbornom procesu, koji nije omogućio direktan ulazak kandidata LP u Parlament, se ne može smatrati uspjehom.

Crnogorskoj javnosti se nikako, posebno u političkim okolnostima koji traju od 2020. godine, u kojima se ugrožava građanski, sekularni, antifašistički i evroatlanstki kurs Crne Gore, ne šalje adekvatna poruka ukoliko se Liberalna partija previđa iz dogovora. Ako nam je Crna Gora, njeno savremeno društvo i ukupan progres zajednički cilj, onda se u ovako kritičnoj situaciji isključivanjem i izostankom liberala iz parlamentarnog života šalje loša poruka javnosti, građanima i međunarodnim partnerima.

Predsjedništvo ocjenjuje da ukupan nastup i krajnji rezultat na ovim parlamentarnim izborima predstavlja još jedno vrijedno iskustvo u političkom životu LP, u susret sljedećoj godini u kojoj će liberali obilježiti 20 godina od osnivanja, i biće usmjeravajuće za pristup budućim političkim aranžmanima, i prilikom njihovog kreiranja i učešća u njima. Ocijenjeno je da djelovanje LP nakon održanog kongresa, izbora novog rukovodstva i smjernica djelovanja, građani već prepoznaju kao kvalitetnu ponudu i pružaju sve veću podršku djelovanju liberala.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me