• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Borančić: Hoćemo dostojanstven život od svog rada pod svojom zastavom, Milatović je dovodi u pitanje iako se zakleo na Ustavu da će ga štititi

Kandidat LP za poslanika na listi “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada.” Ammar Borančić poručio je na tribini u Beranama da u ovom gradu nije bilo lako odoljeti i opstati ali da su njegov Ijudi ostali čvrst bedem crnogorske države, građanskog i otvorenog društva i da Vasojevići nisu sami jer su zajedno u borbi da pokrenu Crnu Goru.

VIDEO, Borančić u Beranama

On je kazao da je ovo jedina principijela koalicija koja godinama stoji rame uz rame. “U koaliciji sa ovim partnerima započeli smo pregovore sa EU, učlanili Crnu Goru u NATO savez, gradili građansko, sekularno, antifašističko društvo, pokrenuli i relizovali investicije vrijednosti 11 milijardi eura, a Crnu Goru učinili primjerom i svijetlom tačkom na Zapadnom Balkanu.

Borančić je kazao da će obezbijediti stabilan finansijski i ekonomski okvir koji neće zaboraviti ni na mlade i studente, ni na penzionere ni na radnike ni na socijalno osjetljive kategorije društva. “Umjesto sumanutih zaduženja koje ćemo plaćati generacijam i presipanja iz šupljeg u prazno, mi hoćemo da živimo dostojanstveno od svog rada u svojoj državi pod svojim grbom i zastavom, koje ovih dana i predsjednik Crne Gore dovodi u pitanje iako se par dana ranije zakleo na ovom Ustavu da će ga braniti.”

“Zato se naš program koji nas okuplja i zove CRNA GORA U POKRETU. Cilj ovoga programa jeste da se prirpemimo za punopravno članstvo u EU do 21. maja 2026. godine, kada ćemo slaviti 20 godina od obnove naše nezavisnosti kao dio porodice evropskih naroda. Da bi to uspjeli potrebno je da nastavimo investicioni ciklus u vrijednosti od 1 milijarde eura.” kazao je on. Sjever Crne Gore već 3 godine je crna rupa na mapi posljednje dvije Vlade jer misli svojom glavom pa nije poželjan vlastima.

Borančić je kazao da će relizacija ovog programa stvoriti mogućnosti da se prosječna plata u Crnoj Gori uveća za 50%, ali na realnim osnovama a ne zaduzivanjem naše đece i unuka, da živimo od svog rada a ne od kredita, “a vi kao dobri domacini najbolje znate da nema hljeba bez mote niti nauke bez muke.” kazao je on.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me