• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Popović na Kongresu ALDE liberala Evrope: Crnoj Gori potrebna stabilna, proevropska vlada

Predsjednik LP Andrija Popović prisustvovao je danas u Štokholmu otvaranju kongresa ALDE saveza liberala Evrope čiji je LP punopravni član. 

Kongres su otvorili kopredsjednici ALDE irski senator Timi Dalej i poslanik EP Ilhan Kjučuk. " Samo ujedinjeni, zajedno imamo suštinski uticaj", poručio je Dalej govoreći o predstojećim izborima u državama Evrope. Poručeno je da smo uzimali mir i prosperitet zdravo za gotovo i da smo vjerovali da je demokratija stabilna, ali autoritarne snage jačaju a mi moramo braniti liberalne vrijednosti.

Glavne teme kongresa bile su aktuelna politička i bezbjedonosna situaciju u Evropi. U razgvorima sa liberalnim liderima predsjednik LPCG Popović upoznao ih je sa kompleksnom situacijom u Crnoj Gori i neophodnošću podrske od strane evropskih partnera formiranju stabilne i proevropske vlade nakon izbora 11. juna.

Na Kongresu su se delegatima obratili i ukrajinski predsjednik Zelenski, potpredsjednica Evropske Komisije Margaret Vestager, premijeri Belgije Aleksandar de Kro i Estonije Kaja Kalas.

PR služba LPCG 

 

 

 

 

 

 

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me