• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Belan: Crna Gora klizi ka autoritarnom režimu, stanje demokratije nikad gore u posljednjih 10 godina



Rezultati djelovanja ove vladajuće većine su predstavljeni u najnovijem izvještaju Fridom Hausa “Države u tranziciji 2023”. Ovaj izvještaj najrelevantije međunarodne organizacije u ovoj oblasti na koji se aktuelna vlast godinama pozivala, prepoznaje nikad gore stanje demokratije u Crnoj Gori koja klizi ka autoritarnom režimu.


Naime, ocjena Crne Gore o stanju demokratije i ljudskih sloboda najgora je u posljednjih deset godina. Izvještaj Fridom Hausa jasno je prepoznao ono na što već dugo ukazujemo, da je Ustav ozbiljno narušen i pogažen te da su često dovođena u pitanje osnovna ljudska i građanska prava. Ova vladajuća većina nastavlja sa politikama koje izoluju Crnu Goru od Evrope i svijeta dok pokušava da nas priključi nepotrebnim i štetnim, lažno otvorenim balkanskim inicijativama. Nakon najgoreg izvještaja Evropske komisije koji ocjenjuje da je Crna Gora potpuno zaustavljena na putu ka EU i daljih reformi, dobijamo i ovakve ocjene od međunarodnih organizacija koji zabrinjavaju svakog dobronamjernog građanina, osim, očigledno, one na vrhu vlasti.

Jedino rješenje koje može zaustaviti ovakvo poniranje i dalje urušavanje države, institucija, sistema vrijednosti i ugleda Crne Gore jeste da se konačno stavi tačka na poraznu politiku dvije vlade formirane nakon 2020. godine, te da se nakon 11. juna formira stabilna, proevropska i građanska većina koja će vratiti Crnu Goru čvrsto na put evropskih integracija, reformi i pokrenuti društvo sa mrtve tačke na kojoj tavori već tri godine pod vladama ove većine.

Vatroslav Belan,

Kandidat LP za poslanika na listi "Zajedno! Za budućnost koja ti pripada."


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me