• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Predsjedništvo LP usvojilo izbornu strategiju, formirali centralni izborni štab

Predsjedništvo Liberalne održano sinoć u Podgorici donijelo je prijedlog izborne strategije za predstojeći parlamentarne izbore zakazane za 11. jun. Prijedlog koji je upućen Glavnom odboru na odlučivanje podrazumijeva platformu za pregovore kojom se predsjednik i rukovodstvo LP ovlašćuje da uputi poziv za razgovore o zajedničkom nastupu svim programski srodnim političkim partijama koje dijele vrijednosti liberala. LP će razgovarati o izbornom nastupu sa tradicionalnim partnerima iz građanske opozicije ali i sa svim partijama i političkim subjektima koji su izrazili želju da kreiraju zajedničku građansku platformu sa LP u cilju ukrupnjavanja opozicione političke ponude aktuelnoj većini koja je pogubna za Crnu Goru. 

Predsjedništvo je, takođe, formiralo i Centralni izbori štab Liberalne partije koji će raditi na pripremama za parlamentarne izbore i nastup LP na njima. Izborni štab čini 50 članova, najistaknutijih funkcionera i pojedinaca iz redova LP koji će na kvalitetan način kreirati ponudu liberala koju će predstaviti javnosti. 

Predsjednik LP Andrija Popović donio je odluku, shodno svojim statutarnim ovlašćenjima, i o tome obavijestio Predsjedništvo, da će se Izborna Konferencija LP koja će birati novo rukovodstvo partije, održati 24. juna, nakon parlamentarnih izbora. 

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me