• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Izjava ambasadora Timonijea neprihvatljiva i neprimjerena

Izjava ambasadora Francuske u Crnoj Gori g. Kristijana Timonijea o protestu građana Cetinja kao "fašističkij agresiji" neprimjerena je i neprihvatljiva za jednog evropskog diplomatu koji uživa gostoprimstvo naše države. 

Liberalna partija promoviše osnovne demokratske principe, slovodu govora i različitosti, međutim, nazvati jedan politički ekces fašizmom, veoma je teška kvalifikacija. Timonije zaboravlja na francusku tradiciju građanskog otpora u kojem niko nije nedodirljiv, pa ni predsjednik države. Baš Pariz se proslavio buntovima, nerijetko i nasilnim, demonstracijama, čak i radikalnim otporom političkom establišmentu, i smatra se kolijevkom evropske slobode i građanskih sloboda. Međutim, građani Crne Gore očigledno ne mogu imati jednak tretman u očima g. Timonijea u iskazivanju revolta protiv političke elite.

Uvjereni smo da će ambasador Francuske pronaći način da se izvini građanima Crne Gore ali i državi domaćinu te da se ubuduće pažljivije odnosi prema državi saveznici i njenim građanima.

PR služba LPCG

 

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me