• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Ponašanje graničnog policajca sramotno za državu, Adžić da ponudi ostavku

Ponašanje crnogorske policije, naročito one na granicama države, mora biti na najvišem nivou, profesionalno i etički. Policija je aparat u službi građana ali i svih koji dolaze u našu državu kao i njihove sigurnosti. Naročito kada je u pitanju granična policija sa koja je prva slika koju svako stiče o Crnoj Gori. Nemile scene kojima je javnost svjedočila na snimku na kojem službenik policije na graničnom prelazu maltretira i ponižava stranog državljanina, građanina Albanije, čak i fizički nasrće na njega, sramota su za sve u Crnoj Gori.

Iako je Uprava policije saopštila da već istražuje ovaj slučaj, moraju se preuzeti ažurniji koraci i službenik hitno sankicionisati za ugrožavanje bezbijednosti i časti građana ali i unižavanje ugleda države Crne Gore, slučaj ne smije ostati zataškan. Zbog osjetljivosti slučaja, očekivano je da ostavku ponudi i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić koji mora osjećati najveću profesionalnu, političku i hijerarhijsku odgovornost zbog ovakvih dešavanja.

Ugled države Crne Gore i njene policije ali i ugled i dostojanstvo svih građana i onih koji dolaze u Crnu Goru kao gosti, mora biti čuvan na najvišem nivou, šaljući jasnu poruku da su ovakvi incidentni neprihvatljivi.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me