• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Predsjedništvo LP: Postići dogovor oko zajedničkog kandidata, zahtjev i da LP ima kandidata za predsjednika uputiće GO

Predsjedništvo Liberalne partije na sjednici koja je održana sinoć u Podgorici analiziralo je tešku političku situaciju u Crnoj Gori i poziciju liberala.

Na sjednici je još jednom upućen apel da državotvorne partije opozicije postignu dogovor oko zajedničko kandidata za predsjedničke izbore zakazane za 19.03, kako bi se očuvala nada u očuvanje ugrožene pozicije suvereniteta Crne Gore i njene evroatlanske perspektive i budućnosti, ne dajući prostora protivničkim kandidatima kojima gospodare regionalni centri moći. 

Predsjedništvu su pristigli i zahtjevi pojedinih Opštinskih odbora LP i liberala da kandidat Liberalne partije na predsjedničkim izborima bude predsjednik i poslanik LP Andrija Popović, jedan od najvećih i najtrofejnijij crnogorskih sportista i nosilac zlatnih medalja sa svih najvećih evropskih i svjetskih takmičenja. Ukoliko ne dođe do dogovora o zajedničkom kandidatu suverenističkog bloka, ovaj zahtjev biće upućen Glavnom odboru LP na odlučivanje. 

Raspravljalo se i o terminu održavanja VI redovne Konferencije LP uz prijedlog Glavnom odboru da se ista odrzi nakon očekivanih, skorašnjih vanrednih parlamentarnih izbora. Takođe, podržan je i prijedlog Statuta Foruma žena LP a raspravljalo se i o drugim pitanjima iz nadležnosti Predsjedništva.

 

PR služba LPCG 

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me