• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Tivat: Predsjednik SO Marković izvještaj podnosi Skupštini Srbije a iz Skupštine Tivta bježi

Sve i da reagovanje gospodina Markovića na stavove koalicije Prava Stvar za Tivat svih nas, čiji je Liberalna partija konstituent, a povodom njegovog i bježanja vladajuće koalicije kojoj pripada od rasprave na temu njegovog razrješenja nije prepuno zamjenjenih teza, kojim neuspješno pokušava opravdati skandalozni nastup u Narodnoj Skupštini Srbije i prikriti stvarne političke ciljeve njegove partije, ostaje veliko pitanje zašto se gospodin Marković sve ono što je naveo u reagovanju nije ohrabrio reći nam u mikrofon, u Skupštini Opštine, tokom demokratske razmjene mišljenja. Jasno, glasno i odvažno, upravo kao tokom podnošenja izvještaja u parlamentu susjedne države. 

Umjesto toga, nakon što je brzinski konstatovao da njegovo razrješenje nije prihvaćeno kao tačka dnevnog reda, još brže je smotao svoju fasciklu i brže bolje napustio skupštinsku salu. I vidite sada, gospodin Marković je kao predsjednik SO Tivat vrlo odvažan i vrlo spreman da podnosi izvještaje Narodnoj Skupštini Republike Srbije (o sadržaju izvještaja ćemo dodatno u narednim danima), ali nije spreman isto postupiti u Skupštini kojom predsjedava. U parlamentu u Srbiji se pojavio, u Crnoj Gori, u Tivtu je pobjegao, zajedno sa svim partnerima. Niko nije imao ni želje ni hrabrosti da ga brani, kaže nam sve ovo što je gospodin Marković predstavio u svom reagovanju, i na kraju hrabro i sa uvjerenjem digne ruku protiv njegovog razriješenja. Pa ni on. Zašto? 

Jasno je. Sve ono što je gdin. Marković napisao je još jedan pokušaj umivanja i stavljanja ukrasnog celofana na politički program i ideologiju Demokratskog fronta i njegovih koalicionih partnera. O podjelama kao hrani nama govori čovjek koji u popisu stanovništva, kao uobičajenom i redovnom prikupljanju i obradi statističkih podataka o stanovništvu, vidi smisao postojanja svoje politike, koji u popisu vidi šansu za ispravljanje nekakvih navodnih nepravdi i manipulacija. O “pomirenju” i podjelama i vještačkim tenzijama nam govori čovjek čija partija izgore da se nacionalno popišemo i to pitanje stavlja na sami vrh prioriteta. Kao “meni nije važno ko ste, ali morate se izjasniti”. 

Marković nama govori o potrebi razmjene u ekonomiji između našeg grada, Republike Srbije i svim zemljama u regionu. Podržavamo u potpunosti. Reklo bi se da smo na istoj liniji. Međutim na tu temu je tokom obraćanja u Skupštini Srbije potrošio velikih 3 sekunde. Predstavnici Liberalne partije , kada su u prilici, sa odgovarajućim sagovornicima i predstavnicima Republike Srbije o ovoj temi govore neuporedivo duže vrijeme. 

 

Otvoreni i kosmopolitski Marković izražava žaljenje što nije bio u prilici da se sretne i ugosti notornog desničara i ksenofoba Arno Gujona, čiji je fašistički pokret zabranjen u Francuskoj, za koji je i poznata francuska desničarska porodica Le Pen, kazala da su i za njih previše fašistički.  

U odbrani svoje bježanije sa rasprave o razriješenju i svoje fotelje u koju je na nepravan način sjeo pominje logor Lora? Čemu? Je li to tema?  

Kao funkcioner u Crnoj Gori, u Opštini Tivat u Narodnoj Skupštini Republike Srbije uredno čuje izjavu predsjedavajuće Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Milice Đurđević Stamenkovski (u srpskoj javnosti poznatoj kao Zavetnici): “U Srbiji kažemo – dok postoji Herceg Novi, Srbija ima izlaz na more” i citat “Srpska Boko, srpski Bosfore” i gospodin Marković ne nađe za shodno ne samo da reaguje, nego da se ogradi i kaže “ne dame i gospodo, nisam ja iz tog razloga bio u Beogradu, ja sam ovdje da unaprijedimo ekonomsku i kulturnu saradnju moga grada sa gradovima u Republici Srbiji, a ne da iskazujemo territorijalne pretenzije prema suverenoj, građanskoj i multietničkoj Crnoj Gori i nacionalno zapišavamo Crnu Goru”. 

Dakle, što bi omladina rekla - nemojmo! Gospodin Marković je na jasnim nacionalističkim linijama, u tome ima očiglednu podršku svih svojih koalicionih partnera u Tivtu, i nikakva umivena saopštenja ne mogu prikriti njihovo djelovanje na tom polju. I da! Mora se reći, postoji jasna podjela i nje se ne stidimo, naprotiv ponosni smo. Jer politika građanske, otvorene, sekularne i multikulturne Crne Gore koju promovišemo i za koju se borimo je nadmoćnija u odnosu na nacionalističke ideologije. I budite uvjereni, na kraju, kad tad, će konačno pobjediti. Bez obzira što trenutno živimo u sumornom trenutku u kojem vjetra u nacionalistička jedra daju lažne građanske partije i profesionalni Bokelji.

Opštinski odbor Liberalne partije Tivat

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me